En plats för avkoppling

I dagens hektiska värld är stressen alltid närvarande, men detta bör inte återspeglas i ditt hem. Energislukande är inte ett ord man vill använda sig av då man beskriver sitt hem, en avkopplande miljö som låter dig ladda dina batterier är det du bör sikta på då du formar ditt hem. Det är viktigt att komma ihåg alla rum då man inreder, inte ens de rum man inte använder får glömmas bort. Låter du dessa rum vara ofärdiga eller struntar i dem helt och hållet så kommer de ligga i ditt undermedvetna och gnaga vilket tär på din energi istället för att ge dig något positivt då det undermedvetet blir en icke slutförd uppgift. Harmoni i hemmet är något du skapar genom att göra varje utrymme i ditt hem inspirerande.

Ett plottrigt hem med väldigt mycket saker skapar ett fysiskt och omedvetet kaos, det kan inte bara lämna dig förtvivlat letandes efter nycklarna då du stressad är på väg ut genom dörren utan även när du sitter på jobbet fem mil bort ligger det i tankarna och gnager omedvetet. Vare sig kaoset är på väg att explodera bakom en garderobsdörr eller pappren på hög som ligger på middagsbordet och väntar. Verkställ dina planer och ta tag i de sysslor du skjutit upp. En annan bidragande faktor till hur du upplever stämningen i ditt hem är färgen. Studier visar hur färger kan ändra din aptit eller din kroppstemperatur, hur det påverkar ditt humör eller din energinivå. Effekten av olika färger är något du bör ta hänsyn till när du väljer färger till dina väggar.

Naturligt lugn

Vårt hem återspeglar händelser i våra liv genom föremål och foton vi har valt att dekorera med. En del saker har vi kanske fått vid speciella tillfällen av människor som vi tycker om och dessa ger oss positiva energier då vi ser dem. Andra föremål kanske har blivit något negativt och dessa bör vi rensa bort så de inte står där och på minner oss om negativa händelser som faktiskt tar vår energi. Inreder du med fler föremål kopplat till något roligt och positivt så kommer du omedvetet börja le mer och energierna i ditt hem ger positiva intryck. Människan är sedan födseln designad att uppskatta skönheten i allt runtomkring oss, speciellt ute i naturen. Genom att blanda in naturliga element i ditt hem ger du näring till den djupa inbördes längtan som finns inom dig som främjar en känsla av lugn. En träskål, en fontän eller kottar uppmuntrar en känsla av lugn. Växter är också ett bra sätt att inkludera naturen i ditt hem, förutom de stärkande egenskaperna hjälper det även till med luften inomhus. Vikten av ett hem där känslan av lugn lägger sig så fort man kliver in genom dörren är viktigt då omgivningarna idag är så stressade. Inred med sikte på en positiv och närande miljö där du kan koppla av och ladda dina batterier för att kunna tackla stressen och påfrestningarna ute i världen.