Kända designers – Del 1

Inredning och design är inte alltid det lättaste att lyckas med. Hur man lyckas skapa ett hem där man trivs och känner harmoni, ett hem som är inbjudande för andra kan vara svårt om man inte själv har ett intresse för det. Som tur är så finns det människor vars intresse är just design och inredning, vilka har tagit det till nästa nivå och gjort det till sitt yrke där vi andra kan finna inspiration och fylla våra hem med deras kreativa skapelser. En av de mest kända designers är Kelly Wearstler som utav the New Yorker anses vara ordförande damen i västkust design, dock är Kellys personlighet mer som en rockstjärna än någonting annat. Denna kvinna är aktiv inom många olika områden och driver bland annat en inredningsblog där man kan få tips och inspiration för hur man inreder sitt hem i hennes stil. Denna drivna kvinna vars design sträcker sig ända från lakan till vackra smycken och som har en klientlista vilken innehåller bland annat Gwen Stefani och Gavin Rossdale har inrett och inspirerat designen hos hotellen Viceroy och Tides.

Jean-Louis Deniot, ett namn som syns på ELLE Decore och AD´s lista över de bästa inredningsdesignerna i världen. Hans inredning är hans lekplats, ställen där spontanitet och magi kan hända och han har länge varit i denna bransch där han skapar atmosfärer. Denne man som är världskänd för sin eklektiska och symboliska interiör spelar inom flera olika ramar men håller sig aldrig inom ramarna för vad som är tillåtet. Istället låter han sin akademiska utbildning översättas till en informell och vågad ordbok som sträcker sig utanför gränserna och sätter sin egen prägel på allt han gör, en samtida inredning från denne man lämnas aldrig utan ett inslag av historia och referenser för att skapa ett tidlöst men tidsenligt scenario.

Rebelliskt och passionerat

Den franske designern och arkitekten Philippe Starck, en outtröttlig och rebellisk världsinvånare ser det lite som sin sak att dela sin etiska och rebelliska vision av en finare planet med omvärlden. Han har dessutom valt att skapa okonventionella platser och ting vars huvudsakliga syfte är att vara ”bra” och inte bara vackra. Det flesta av hans designer har blivit kultförklarade och hans hotell har blivit tidlösa ikoner som dessutom skapat en helt ny dimension till den globala cityskrapan. Denne man är även en förespråkare av hållbarhet och har skapat flertalet prisvärda, revolutionerande och ekologiska ting så som en vindturbin, färdiga trähus och solbåtar. Själv bor han tillsammans med sin fru Jasmine till största del på ett flygplan, i Paris och på sin ostronfarm i sydvästra Frankrike.

1996 fick Marcel Wanders, en holländsk designer, världens uppmärksamhet då han tagit fram sin ikoniska knutna loungestol. Många anser honom vara en anomali i designvärlden då han gjort det till sin uppgift att skapa en omgivning av kärlek, passion och uppfylla våra mest spännande drömmar. Hans arbete är överraskande, utmanande och polariserande men slutar aldrig förvåna med sitt påhittiga och säregna sätt att lyfta den mänskliga andan.