Kända designers – Del 2

Drömmar om ett arbete som inredningsarkitekt eller designer är det många som har, jag tycker det var fantastiskt roligt att kunna skapa dessa rum och miljöer som andra människor trivs i och det skulle inte heller kännas som ett arbete att varje dag få göra detta. För att lyckas inom denna värld krävs dock väldigt duktiga människor som brinner för detta yrke och har sina visioner för att hela tiden kunna tänka nytt och fräscht. Kelly Hoppen är en av de som lyckats göra sig ett namn internationellt i inredningsvärlden. Denna kvinna är inte bara en inredare utan har även titeln författare och ägare av Kelly Hoppen interiors. Henens design och inredning fokuserar inte enbart på hotell och privata bostäder utan inreder även privata yachter och kommersiella projekt runt om i världen, restauranger, kontor och flygplan.

Men det är inte bara självständiga designers man kan anställa för ett uppdrag, det finns även designgrupper vilka man kan ta hjälp av. En av de mest kända är Rockwell Group, ett prisbelönt företag med cirka 250 anställda i New York med tvärvetenskaplig arkitektur och design som även jobbar med sina kontor i Madrid och Shanghai via satellit. Denna firma har många olika projekt och partnerskap de kan vara stolta över och med sina globala kontor har de stöd nog att nå en långväga vision med betoning på genomtänkt ledarskap i varje projekt. I sina skapelser världen över skapar de upplevelser utöver det vanliga.

Restaurering och glamour

Marmol Radziner i Los Angeles är en firma grundad och ledd av de amerikanska arkitekterna Leo Marmol och Ron Radizner. De har sedan 1989 erbjudit ett komplett utbud av design service så som arkitektur design, historisk restaurering, landskaps design, inrednings- och möbeldesign. Denna grupp fokuserar inte bara på ett eller två specifika områden utan rör sig inom många olika delar av design världen. De integrerar designservice med byggnadsservice och erbjuder ett stort utbud av talanger så som inredningsarkitekter, mattläggare, snickare och byggare. Med sina egna verkstadstjänster designar och skapar de möbler specifikt till olika projekt i sin metall och skåpverkstad placerad i El Segundo.

I London finner man David Collins Studio, ett företag som etablerades av David Collins 1985, en man vars kännetecken var njutningsfull glamour som han använde sig av då han inredde 4-stjärniga hotell vilka hade en iögonfallande stil. Tyvärr dog Collins endast 58 år gammal efter en kort kamp mot hudcancer år 2013. Företaget jobbar nu mer med privata bostäder och har omdefinierat hur människor lever genom en serie av talande och innovativa arbeten som alla har bestämd känsla av utrymme.

Vare sig ett företag erbjuder en helhetslösning eller bara specifika tjänster så kommer det alltid finnas människor som betalar för hjälpen att inreda sina hem. En del våndas över tanken och känner sig helt inspirationslösa, det där med färgkoder och mixning av olika stilar är inte något varje vardags svensson klarar av och då är det tur att det finns de som har både kunskap och talang.