Lyxig heminredning

När man tänker på lyxig heminredning tänker man om en flott herrgård eller kunglig slott. Men det går att få en lyxig känsla även när man bor i en lägenhet eller funkisvilla.  Vardagslyx i hemmet handlar om en känsla lika mycket som en prislapp. Därför går det att skapa ett lyxigt intryckt även med begränsad budget.

Snygga textilier i bohemisk stil, med sina flera lager på lager, ger ett praktfullt intryck. Och var inte rädd för att bland olika tygmönster i samma färgskala. Kuddar, stora som små, med fransar och tofsar passar alltid finrummet. Detsamma gäller för gardiner i flera rader. Och plädar är inte bara för sovrummet. En pläd i koordinerande färger kan ge en fin effekt draperad över en fåtölj eller soffa. Plädar och dukar tillverkade av tyngre tyger ger en lyxigare effekt än lågpris varuhusets billiga kopior. Att köpa bra kvalitet ger mycket mervärde för pengarna. Effektiv användning av textur lätt kan höja en redan lyxig heminrednings effekt. Textilier som sammet och brokad har egen inbyggd struktur. Men det går bra också med linne, ull och andra naturliga fiber.  Dessutom kan tapetsering av en gammal möbel i flotta tyg som sammet få det att se finare än när det var nyköpt. Detsamma gäller för mattor. Många vill undvika heltäckningsmattor av hälsoskäl men det går bra med några små mattor framför soffan eller bredvid sängen. Samtidigt fungerar det bra med djupa, rika färger som vinrött och purpur för att kunna skapa en känsla av lyx. Mönstrade tapeter, helst med metalliska tryck i koppar, brons, silver eller mässing ger ett flott intryckt även med sparsamt användning. Naturmaterial som sten, läder och mörk trä spelar var sin roll heminredning. Sten behöver inte vara marmor heller, utan mindre föremål av skiffer eller granit fungerar bra som prydnadssaker också.

Konstverk betyder inte bara tavlor och väggbonader.  Även om man inte har plats för en staty går det bra med konstglas, små askar, keramik, och ljusstakar till exempel.  Flotta speglar med guldmålat ram ger en kunglig glans till rummet. Även små speglar, välplacerad, ger rummet ett intryck av extraljus och rymd när dom återspeglar ljuset.  Accent belysning också är viktig när man vill skapa den fina känslan.

Skapar lyx på hemmaplanen

Har man några fina saker redan, familjeklenoder kanske, kan dom fungera bra som blickpunkter. Sedan går det bra med några accessoar i samma stil. Och bara för att loppisfynd är billig betyder inte att dom inte kan ge en praktfull intryckte. Med lite färg och nya handtag kan man skapa en hel ny, flott utseende för ett gammalt skåp eller nattbord. Och, har man symaskin, går det bra att sy några fina kuddfodralen på en eftermiddag. I kort lyxig heminredning behöver inte vara dyra inredning. Med några enkla knep kan man få ett praktfullt resultat utan en dyr prislapp. Det välutrustade hemmet behöver inte heller vara för fint för vardagligt bruk. De flesta inredningstextilier är nu tvättbara och lättskötta. Nu kan mans hem verkligen känna som ett slott. Med lyxig heminredning är vardagslyx tillgänglig för alla.

Skapar lyx på hemmaplanen