Sov bättre med Feng Shui – Del 1

Sovrummet är kanske det rum vi spenderar minst tid i samtidigt som det är det rum där harmonin är viktigast, känner man sig inte avkopplad eller harmonisk i sitt sovrum blir sömnen sämre, vilket leder till störd rytm i resten av ens vardag. Feng Shui är ett enkelt alternativ för en mer harmonisk sömn som hjälper dig bli mer utvilad, ett sådant rum är inbjudande, lockar dig till sig och ger en lugnande energi. Det är roligt och njutbart att vara i oavsett om du är där för bara en tupplur, en god natts sömn eller en passionerad stund. Så hur skapar vi då ett rum som gör allt detta för oss genom att bara kliva in i det? Det finns en stor variation av enkla, praktiska verktyg man kan använda sig utav för detta så som dessa grundläggande Feng Shui tips.

Tv, dator och träningsutrustning är tre faktorer som stör energin i ett Feng Shui sovrum så fort de placeras i rummet. Bortsett från den höga EMF (elektromagnetiska fält) dessa ger och som faktiskt kan vara farligt för hälsan så tillför de även energin av arbete och stress. Dessutom är dessa en stor distraktion för ditt förhållande med dig själv eller någon annan och den biten behöver vi alla för att må bra.

Helande dofter

En annan viktig del är kvalitén på luften i ditt rum, frisk luft gör mer än man kanske kan tro för sömnen, syret du släpper in när du vädrar är viktigt för både kropp och själv, gör man inte detta regelbundet slutar det med att du andas unken luft full av föroreningar. Växter i sovrummet är något många tror är en bra lösning för fräscht syre, men skenet bedrar. Växter är endast bra i ett sovrum om rummet är stort och växterna är placerade långt ifrån sängen. Eteriska oljor kan även de hjälpa till i ditt sovrum, förutom att de sprider en härlig och avkopplande doft i rummet så hjälper de också till att rena luften och skapa harmoni. Det är dock viktigt att man väljer riktiga eteriska oljor och inte bara doftoljor då dessa mest är giftiga medan eteriska oljor har helande egenskaper. För vem vill egentligen sikta på förgiftning när man istället kan andas in helande dofter under tiden man sover.

Vad gäller då för själva sängen? Utrymmet runt om oss skapar energin och atmosfären, men sängen är ju faktiskt det vi sover i, så den bör ge en bra energi den också. Låt sängen vara lättåtkomlig från båda sidor så det inte blir ett jobbigt moment att ta sig i eller ur sängen. En säng bör bestå av en ordentlig madrass, en stabil huvudgavel, två sängbord och sköna lakan av hög kvalité med naturliga fiber för bästa harmoni. En säng placerad i direkt linje med dörren skapar en passage för energier som vi vill undvika i detta lugn som behövs för uppladdningen av oss själva så vi kan tackla dagarna på bästa sätt.