Sov bättre med Feng Shui – Del 2

Som jag nämnde i tidigare artikel är sovrummet en viktig plats gällandes alla aspekter i vårt liv, vi spenderar över lag väldigt lite tid där, ja medveten tid alltså, timmar blir en del men vi är inte medvetna om omgivningen på det sättet eftersom vi sover mesta delen vi spenderar där. En bra Feng Shui inredning är en balanserad sådan som främjar det bästa flödet för en uppiggande sömn samt en bra sexuell energi, därför är den bästa nyansen för ditt sovrum den så kallade ”skinn” färgen, vilken sträcker sig från en blek vit färg ända bort till en djup, härlig mörk chokladbrun ton. För att komplettera dessa färger bör vi välja konst med eftertanke då en tavla kan bära på kraftfull energi. Det absolut bästa rådet du kan ha i baktanke när du ska välja konst till ditt sovrum är att välja sådan som gestaltar det du vill ha eller uppnå i ditt liv, bilder som främjar glädjande och vacker energi. Bilder som gestaltar sorg och ensamhet bör uteslutas om du nu inte trivs med detta och mår bra av det. Känslor som kärlek, lyckliga relationer, kroppshelande och intimitet gestaltade i bilder är den bästa typen av tavlor du kan välja till ditt sovrum.

Ljussättningen i sovrummet är en annan viktig del för att skapa ett harmoniskt sovrum. Ha olika nivåer av ljusstyrka alternativt en dimmer så du kan justera det efter energierna. Då ljuset är vår främsta källa för näring och en av de starkaste manifestationerna av energi så är rätt ljussättningen väldigt viktigt att ha i sovrummet. Ljus är det bästa valet när det kommer till Feng Shui i ljussättning då det inte bara renar luften utan även skapar en väldigt intim, varm och helande atmosfär att vistas i, dock bör man se till så man köper giftfria ljus, annars fylldes rummet av negativitet ändå.

Harmoni med energi

Alla dörrar som finns i ett sovrum, om det så är garderobsdörrar, badrumsdörrar eller själva sovrumsdörren, bör hållas stängda under natten, detta för att tillåta det bästa energiflödet i rummet som stärker din hälsa och dessutom gynnar din relation med din partner om du nu har en sådan. Även en välorganiserad och städad garderob hjälper till med känslan av lugn och harmoni. Energin du har i ditt sovrum bör du se till att hålla kvar genom förståelse för växelverkan mellan dörr och fönster, därmed bidrar du till en närande och stärkande energi.

Det kan kännas som mycket när man väl ska börja harmonisera sitt sovrum, men ge inte upp innan du börjat. Så länge man tar en sak i taget och fokuserar på olika områden i omgångar, så som ljus, färger och dekor så kommer det sakta men säkert växa fram ett sovrum som du själv märker hur du trivs bättre i och kan andas ut i så fort du kliver innanför sovrumsdörren. Förhoppningsvis kommer du, precis som jag, se på ditt sovrum med nya, motiverade ögon med lust att skapa harmoni.