Styling för andras fantasi

Oftast när vi köper vårt hem gör vi det med inställningen ett livslång hem, men omständigheter och livssituationer kan påverka detta och helt plötsligt kräver vi kanske en större bostad då vi ska gå tillökning i familjen eller så kanske huset blir för stort när alla barn är utflugna så vi vill byta ner oss till något mindre där det inte är lika mycket att städa eller rum som bara får stå tomma. Vi behöver då sälja vår bostad och inför en försäljning är det mer arbete än man kan föreställa sig. Hur fint vi än tycker vi har inrett våra hem så stämmer det inte i en mäklares ögon. Inför en försäljning får man plocka bort det mesta man har framme, hemmet skall se mysigt och inbjudande ut men eventuella köpare ska inte associera hemmet till någon specifik person utan istället kunna föreställa sig själva och sina saker i hemmet. Jag har nyligen stylat mitt hem inför försäljning och som tur är hade jag mycket checklistan kvar i huvudet från den gång jag stylade min lägenhet för tre år sedan. Denna gång var det dock ett kaos att börja i, med tre små barn hemma som drar och röjer med precis allt de kan få tag på så var min uppgift nästan dömd för misslyckande från början. Jag var väl medveten om att min inredning var bristfällig redan frän början, så hur jag skulle kunna pussla ihop detta hem värt att visa upp var ett mysterium.

Inbjudande ljusstakar

För min del har dock alltid de enklaste sakerna varit de jag föredragit att arbeta med, böcker och ljusstakar gör mycket. Jag är en riktig bokmal och har läst ett antal serier med riktigt snygga omslag, så för att fylla ut ett tomt face i en hylla staplade jag tre till fyra böcker liggandes på varandra och ställde en låg värmeljushållare ovanpå, och vips så var hyllan levande. En ensam vas i ett fack på en hylla kan även det vara allt som behövs för att det ska se snyggt ut, där kanske man dock ska skippa den där gamla vasen man fått av sin mormor eller farmor som är full av krusiduller och istället välja något lite enklare.

Vad gäller väggar så har jag aldrig vart så speciellt bra på att sätta upp en massa tavlor, mina väggar har bestått av några få canvas tavlor och mindre inredningsdetaljer som ändå varit till min fördel just i dessa sammanhang. Jag fick kämpa med min inredning i en och en halv dag för att lyckas få ihop ett hem som skulle se attraktivt ut för alla, inte ens en schampoflaska fick stå framme. Istället för handdukar på krokar vek jag ihop dem och hade dem som en detalj i en hylla. För mycket saker gör det plottrigt, enkelt, stilrent och inbjudande är det man bör sikta på. Tända ljus gör hur mycket som helst för den välkomnande känslan hos en spekulant, men glöm bara inte att tända dem alla.